Bruschette e crostini toscani € 9.00

Assortment of classic tomato-and-basil bruschettas and traditional Tuscan croutons with liver pâté (1/7)

Vellutata di verdure di stagione con crostini di pane, mandorle tostate e semi di papavero€10.00

Velvet cream of in-season vegetables with bread croutons, toasted almond and poppy seeds (1/8)

Maiale cotto a bassa temperatura, salsa tonnata, polvere di capperi e baccelli freschi€13.00

Low-temp slow roasted pork with tuna mayonnaise sauce, caper powder and fresh broad beans (1/3/4)

Tagliere delle Selve di Vallolmo il Bianco e il Grigio del Casentino€14.00

Selection of Tuscan cured meats from the Selve di Vallolmo farm (1)

Tartare di scottona, cialda nera all'acciuga del cantabrico, cappero fritto e maionese affumicata su acqua al parmigiano reggiano€15.00

Heifer beef tartare on a black-flour and Cantabrian-anchovy waffle, with fried capers and smoked Parmigiano-Reggiano mayonnaise (1/3/7/9)

Spaghetti di verdure miste con crema di zucchine e olive taggiasche€12.00

Mixed-vegetable spaghetti with zucchini cream and Taggiasca olives

Spaghettone classico Benedetto Cavalieri con pomodorino datterino fresco e basilico €13.00

Classic Benedetto Cavalieri spaghetti with fresh plum tomato and basil sauce (1)

Pappardelle fatte in casa al ragù di filetto di manzo al coltello€14.00

Homemade pappardelle with traditional beef-fillet Bolognese sauce (1/3/7/9)

Busiate artigianali con ragù bianco di finocchiona e cipollotti brasati al vin santo€15.00

Artisan busiate pasta with white Bolognese sauce made with finocchiona salami and braised spring onion over Vin Santo sweet wine (1/7/9)

Dischi volanti Pastificio Fabbri con crudo di gambero rosa di Mazara, estratto di barbabietola e sedano, tuorlo marinato, julienne e alga dulse€16.00

Unmistakable “flying saucer” pasta by the famous Mr. Fabbri, with raw deep-water rose shrimp from Mazara, beetroot and celery extract, lemon zest and an egg yolk and dulse seaweed julienne (1/2/3/9)

Cipolla di tropea al mirin, cecina, maionese di avocado, cialda al rosmarino, pomodoro al forno e crema di burrata affumicata€16.00

Slow-cooked Tropea red onions with mirin, diced chickpea flat cake, avocado mayonnaise, rosemary waffle, roasted tomato and smoked burrata cream (1/7)

Coscio di faraona confit ripieno di pancetta pistoiese, chips di melanzane, aneto e pera fresca julienne su mousse di melanzane €18.00

Confit of Guinea fowl leg stuffed with pancetta from Pistoia, served with eggplant fries and fresh pear and dill julienne on an eggplant mousse (1)

Secreto Iberico al fumo di melo, crema di sedano rapa, salsa d’aglio nero, cipollotto arrosto e crostini al rosmarino€20.00

Applewood smoked Iberian secreto pork, served with celeriac cream, black garlic sauce, roasted spring onions and rosemary croutons (1/7/9)

Filetto di manzo alla griglia con bouquet di fagiolini e pancetta di cinta senese con patate arrosto€25.00

Grilled beef fillet served with a nosegay of green beans and Cinta Senese bacon and roast potatoes

Bistecca alla Fiorentina5.00/100g

Traditional Florentine beefsteak

Insalata verde€5.00

Green salad

Insalata mista (carota, pomodoro, cetriolo e finocchio)€5.00

Mixed salad (carrot, tomato, cucumber and fennel)

Patate arrosto€5.00

Roast potatoes

Verdure di stagione al forno€5.00

Roasted seasonal vegetables

Cantucci di Prato e vin santo€5.00

Cantucci dry almond biscuits from Prato, historically served with Vin Santo sweet wine (1/3/7)

Spuma di Tiramisù€6.00

Homemade tiramisù (1/3/7)

Panna cotta al finocchietto selvatico con marmellata di lime e fragole€6.00

Panna cotta with fennel and strawberry and lime jam (7)

Frangipane, cremoso di cioccolato fondente 72%, mousse di lamponi, nougatine di mandorle e lime con coulis di frutti rossi€7.00

Frangipane cake with 72% dark chocolate cream, raspberry mousse, crispy almond and lime nougatine and red berry coulis (1/3/7/8)

Gel basilico e lime, frolla sablè alla cannella, caramello salato, gelatine di frutto della passione e albicocca, fave di cacao e spuma di riso basmati€7.00
Lime and basil gelatine with cinnamon sablé biscuit, savory caramel spheres, apricot and passion fruit jelly, cocoa beans and basmati rice mousse (1/3/7/8)
Birrificio La Petrognola - Giusta€7.00

Chiara toscana artigianale – Tuscan craft blonde ale 33cl

Birrificio La Petrognola - Monte Fiore (gluten free)€7.00

Toscana artigianale bianca al malto di farro – Tuscan craft wheat beer 33cl

Coca Cola, Fanta4.00

Non alcoholic options

Malvasia, Moscato e Zibibbo€4.00

Sweet dessert wines

Acqua€2.00

Water

Coperto€2.00

Cover charge

Accettiamo Visa e American Express / We accept Visa and Amex credit cards